Zajímá vás svět medicíny a nemocničního prostředí? Pak jste na správném místě! Dnes vám představíme desítku nejlepších televizních seriálů, které se odehrávají ve zdravotnickém prostředí. Od dojemných chvilek až po napínavé chirurgické zákroky – tento výběr má od každého něco!

10) New Amsterdam New Amsterdam se umístil na desáté příčce naší žebříčkové listiny. Tento seriál sleduje život a práci Dr. Maxe Goodwina, nového ředitele nemocnice, který se snaží zlepšit péči o pacienty. Seriál nabízí podnětné příběhy a ukazuje, jak obtížné je vést nemocnici.

Kde sledovat: New Amsterdam můžete sledovat na streamingové platformě Hulu.

9) MAS*H Klasika mezi klasikami, MASH* je komediální drama umístěné do válečného polního nemocničního stanu během korejské války. Seriál se zaměřuje nejen na medicínu, ale také na morálku a psychologii postav.

Kde sledovat: MASH* je dostupné na platformě Hulu.

8) Emergency NYC Sledujte nekompromisní práci lékařského personálu a záchranářů v New Yorku v tomto akčním seriálu. Emergency NYC nabízí vzrušující pohled do každodenního života těch, kteří zachraňují životy.

Kde sledovat: Emergency NYC můžete streamovat na Amazon Prime Video.

7) Lenox Hill Lenox Hill je dokumentární seriál, který nás zavádí do nemocnice Lenox Hill v New Yorku. Sledujeme životy lékařů a sester a jejich úsilí poskytovat nejlepší péči pacientům.

Kde sledovat: Lenox Hill je dostupné na Netflixu.

6) Scrubs Doktůrci Humor a emoce se prolínají v tomto oblíbeném komediálním seriálu, který sleduje skupinu mladých lékařů při jejich prvních krocích v nemocnici. Scrubs Doktůrci nabízí jedinečný pohled na lékařský svět.

Kde sledovat: Scrubs Doktůrci je k dispozici na Hulu.

5) Dr. House Charismatický a kontroverzní Dr. Gregory House řeší diagnostické záhady, které jiní lékaři nedokážou vyřešit. Dr. House je plný inteligence, vtipu a nepředvídatelných zvratů.

Kde sledovat: Dr. House je k dispozici na Amazon Prime Video.

4) Knick Seriál Knick nás vtahuje do nemocnice Knickerbocker na začátku 20. století. Sledujeme inovativní postupy a výzvy, se kterými se lékaři setkávají v době, kdy medicína prochází razantními změnami.

Kde sledovat: Knick je dostupné na platformě HBO Max.

3) Chirurgové (Grey's Anatomy) Grey's Anatomy je dlouholetým favoritem diváků a sleduje osobní a pracovní životy chirurgů v nemocnici Grey Sloan Memorial. Spletité vztahy a dramata tvoří základ této úspěšné série.

Kde sledovat: Chirurgové jsou dostupní na Netflixu.

2) Private Practice Sledujte Dr. Addison Montgomery v této odnoži populárního Grey's Anatomy, jak začíná nový život v soukromé praxi v Los Angeles. Private Practice nabízí nové perspektivy a emocionální okamžiky.

Kde sledovat: Private Practice je k dispozici na Hulu.

1) Good Doctor Na prvním místě naší žebříčkové listiny je Good Doctor. Sledujte Dr. Shauna Murphyho, mladého chirurga s autismem a savantovým syndromem, jak bojuje s předsudky a ukazuje svůj jedinečný pohled na medicínu.

Kde sledovat: Good Doctor můžete sledovat na ABC nebo na platformě Hulu, starší série lze sledovat i na Netflixu.

Ať už jste fanoušky dramatu, komedie nebo napínavých diagnostických případů, tato kolekce zdravotnických seriálů má něco pro každého. Usedněte, relaxujte a ponořte se do fascinujícího světa lékařských příběhů!

listopad 11, 2023 — Kateřina Štěpánková

Zanechte komentář