V tomto článku jsme se zaměřili na levné zdravotnické oblečení. Stejně jako u běžného civilního oblečení, tak i u zdravotnických uniforem naleznete módní kousky rozličné kvality a ceny. Připravili jsme si pro Vás tedy krátký článek možných pro a proti, které je třeba zvážit při výběru pracovních oděvů pro zdravotníky. 

Ve zdravotnické uniformě trávíte většinu svého dne.

Proto byste při výběru zdravotnických oděvů neměli hledět na cenu, ale především na složení materiálů a kvalitu střihu. Od těchto dvou faktorů se následně odvíjí pohodlí a flexibilita, které Vám mohou, ale nemusí, zdravotnické oděvy poskytnout. 

Investovat do sebe se vyplatí.

Pokud se rozhodnete si pořídit například zdravotnickou halenku, která není vyrobena v obrovské fabrice z materiálu, který byl zrovna nejlevnější, můžu Vám zaručit, že Vám vydrží opravdu dlouho. Naše zdravotnické oblečení šijeme z materiálů, které jsou odolné, krásně drží tvar i barvu. Nezáleží na tom, kolikrát je vyvaříte nebo chemicky ošetříte, stále budou vypadat jako nové. 

Udržitelnost aneb fast-fashion je globální problém!

O tom jak my přistupujeme k udržitelnosti a o naší Eco kolekci si budeme moct přečíst článek již brzy. Nicméně, ve zkratce. Je třeba nepodléhat extrémně levným nabídkám zdravotnických oděvů, nebo alespoň zvážit zda je to nabídka opravu tak výhodná. Ve většině případů, kdy narazíte na levné zdravotnické oděvy, budou méně kvalitní a především jejich původ bude netransparentní.

O složení látek se nejspíš dozvíte jen to, že obsahují nějakou směs bavlny a polyesteru. Samozřejmě, pro prodejce není výhodné uvádět, kolik vody bylo spotřebováno (vezte je to překvapující množství) nebo jaké toxické látky byly použity při výrobě těchto látek. 

 

 

 

leden 29, 2023 — Katerina Stepankova

Zanechte komentář