Bílý plášť je symbolem, klasickou uniformou každého zdravotníka. Je téměř povinnou výbavou každého, kdo si snad jen pomyslí na zdravotnickou profesi. Tak to je již déle než sto let. Jak to ale vidí pacienti 21. století? Na to se podíváme v tomto článku. 

Na toto téma byla zpracována řada studií. Tyto studie se shodují, že zdravotnický oděv je ranným klíčovým faktorem pro získání pacientovi důvěry a jeho následné spokojenosti. 

damske zdravotnicke oblecenipanske zdravotnicke obleceni

Abychom mohli toho poznatku využít správně, je třeba pochopit a rozumět tomu kdy, proč a jak může správně zvolený zdravotnický oděv pozitivně ovlivnit pacienta.
Ve zkratce je velice důležité rozumět tomu, kdo je vaším pacientem. Zatímco pediatr či dětská zdravotní sestra se budou stylizovat spíše do hravých barev a vzorů, plastický chirurg či dermatoložka půjdou nejspíš směrem luxusu a elegance. 

dámský zdravotnický komplet se vzorempásnká zdravotnická halena detská

Studie publikovaná v lékařském týdeníku BMJ říká, že chcete-li být vnímáni profesionálně, dopomůže vám k tomu bílý plášť v kombinaci s formálním oděvem. U mladé generace zase zabodujete, když obléknete tzv. Scrubs. 

damsky zdravotnický oděv scrubs

Nejdůležitější je, abyste se cítili dobře. Takže vyberete-li elegantní zdravotnické šaty nebo ležérní zdravotnické scrubsy, neuděláte chybu. Pokud se ve svých pracovních oděvech budete cítit jako ve své kůži, budete působit uvolněně a příjemně, pacient bude odcházet vždy spokojen. 

ZDROJ: https://bmjopen.bmj.com/content/5/1/e006578.abstract?sid=17a0d689-f452-4247-a8fa-e1fe9348ffc0 

 

prosinec 31, 2022 — Katerina Stepankova

Zanechte komentář